Om mig

Kalmar Ölandsbron

Caroline Möllesand

Jag är uppvuxen och bosatt i Kalmar. Att resa är bland det bästa jag vet, långt eller kort spelar inte så stor roll. En plats som jag ofta och gärna besöker är pärlan på andra sidan Kalmarsund – Öland.
Ön har en särskild plats i mitt hjärta och någon gång i framtiden kan jag tänka mig att bo där. Det är något visst med den varierande naturen och de charmiga byarna där det finns så mycket att uppleva och njuta av. När jag började skriva mitt feelgoodmanus var det självklart att berättelsen skulle utspela sig på Öland. Idén till titeln Sommarvindar och sanningar har sitt ursprung i benämningen ”solens och vindarnas ö”.

Jag har jobbat med kommunikation och marknadsföring i egenskap av skribent, grafisk formgivare och marknadskoordinator. De första 15 åren var jag på en lokaltidning och de följande 15 åren drev jag reklambyrå. Mitt under en vedervärdig utmattning upptäckte jag det skönlitterära skrivandet och nu försöker jag skapa en tillvaro där jag kombinerar bokskrivande med olika jobbuppdrag och nödvändig återhämtning.

PRESS OCH MEDIA:
Här hittar du länkar till olika intervjuer och tidningsartiklar om mig:
”Tidningsreportage och livesändning”

Frågor om skrivandet …

1. Varför började du skriva?

Jag var sjuk och kände mig totalt värdelös. Just då behövde jag fokusera på något helt nytt och jag anmälde mig till en skrivarkurs på distans. Där kunde jag delta helt på mina egna villkor och utan press. På något sätt fick skrivandet min trötta hjärna att vakna till liv och bli kreativ igen. Det var underbart att kunna ägna sig åt en meningsfull sysselsättning när orken fanns. Skrivandet fungerade som rehabilitering för mig.

2. Vilken skrivarkurs gick du?

Jag gick Författarkurs 1 och 2 för Jorun Modén där jag också hittade fina skrivarvänner som jag fortfarande har kontakt med. Kurserna innehöll allt från teori och författarverktyg till skrivövningar och inspiration. Något annat som var mycket lärorikt var att vi fick både ge och ta emot textrespons.

3. När började du skriva ditt första manus?

Det gjorde jag efter den första skrivarkursen. Det var inte helt självklart vad jag skulle skriva om, men jag började med att lära känna mina karaktärer och så utvecklades en historia som jag ville berätta. Det gick långsamt och jag hade långa skrivuppehåll, men till slut hade jag ett råmanus. Det tog nästan ett och ett halvt år och därefter återstod massor av redigering. Det tar tid att skriva en bok!

4. Hur gick det till när du blev antagen?

Från början var jag inställd på egenutgivning, men tack vare mitt skrivkonto på Instagram var det några förlag som kontaktade mig och ville läsa mitt manus. Ett av förlagen var WAPI. Det var i juni 2021, i augusti träffade jag min blivande förläggare och i september skrev vi avtal. Vilken lycka! ”Sommarvindar och sanningar” gavs sedan ut 10 maj 2022.
Här kan du läsa hela min antagningshistoria.

Mer information om boken och utgivningen hittar du under BÖCKER.
Mina tankar och händelser från skrivlivet finns under BLOGG.