Böcker

Feelgood på Öland – Sommarvindar och sanningar

Min feelgoodroman, Sommarvindar och sanningar, släpptes i alla format – ljudbok, e-bok och tryckt bok – den 10 maj 2022.

Boken utspelar sig på Öland, främst på Ekerum, och är den första delen i serien ”Öland i våra hjärtan”. Boken gavs ut av förlaget Word Audio Publishing International (WAPI). Hur det blir med nästa del i serien är inte bestämt.

Baksidestext:
Det har gått ett år sedan Melindas man dog och hon är inte alls i balans. När vuxna dottern Moa föreslår en kurs i självutveckling på Öland tvekar Melinda, men bestämmer sig sedan för att en hemester i vacker miljö kanske är precis vad hon behöver.

Väl framme på anläggningen Ekerum får Melinda dela boende med en annan kursdeltagare. Till hennes förvåning är det någon hon känner. För många år sedan var den livliga Sanna och mer försiktiga Melinda bästa kompisar, men efter gymnasiet gled de isär. Sanna har levt ett rotlöst liv, hoppat mellan jobb och försakat vänner och familjerelationer. Melinda valde en stillsam småstadstillvaro med man, barn och villa. Men kanske har de mer gemensamt än de tror?

När kursledaren visar sig vara en gemensam vän från förr tvingas de omvärdera sina val i livet. Det blir en dramatisk och omvälvande vecka på solens och vindarnas ö. En vecka som förändrar dem alla.

Sommarvindar och sanningar Ölandsbron

Vad säger andra?

”En riktigt välskriven feelgood med starka karaktärer, fina miljöbeskrivningar och en trovärdig handling.”

Anna Nymark

”Har aldrig sträcklyssnat så många timmar innan. En helt fantastisk bok som inspirerar och värmer på riktigt.”

Jeanette von Reis

”En feelgood med ett uns av smärta och svärta. Det är en ärlig, naken, trovärdig, vacker, ibland dråplig, händelserik och varm roman om vänskap, svåra livsval, kärlek, familjerelationer, ångest och rädslor.”

Read with Amila – Amila Kautto

”Det är en feelgood som verkligen sprider sommarkänsla och hopp; Öland framställs från sin bästa sida.”

Ida Norinder, Barometern

”Det är både gripande och spännande läsning och boken har dessutom ett intressant persongalleri.”

@tessansboktips – Therese Lundblad

”En bok som var lättläst och fångade mig direkt. Gestaltningen av alla karaktärer var klockren och alla kapitlen hade ett härligt driv framåt. Rekommenderas varmt!”

Maggan (Bokus)

”En välskriven berättelse där författaren vågar ta upp komplicerade ämnen och gör det på ett skickligt vis. Feelgood med tydliga karaktärer som utmanas och utvecklas. Den är är dessutom fantastiskt bra inläst av Viktoria Flodström.”

Marie H Lundh

”Välskriven bok med många oförutsedda händelser. Härliga miljöer och karaktärer precis så som en feelgoodroman ska va! Ser redan fram emot del 2.”

Petra H

”Både historien och de komplexa karaktärerna känns på riktigt. Man blir ömsom irriterad, ömsom känner man med karaktärerna. Alla känner vi en Sanna (eller är en själva). Mycket fin debut!”

Feelgoodstoryn – Åsa Johansson

”Jag lyssnar på massor av feelgood och måste säga att denna bok är en av de bättre jag lyssnat på! Intressant och gripande story som absolut inte är självklar. Boken är svår att släppa och man vill hela tiden fortsätta för att veta hur saker och ting utvecklar och löser sig.”

Cathrin Samuelsson

”Otroligt fin debut, gillar den massor och fängslas från start till slut. Rekommenderas varmt och både handling, hemligheter och karaktärer får mig på fall.”

Annica Svensson

”Tänkvärd och inspirerande på ett lättsamt sätt om att möta sina inre demoner och rädslor. Att våga göra nya val för att förändra sitt liv.”

Lina Stonewall

”Underbar bok och mycket behaglig uppläsare.”

Yvonne Fridolfsson

Så varm och fin feelgood, med mycket djup och flera vändningar.

Tove Höglund

”Vi föll för karaktärerna, miljön och tonen i ditt manus. Skildringen av hur de två lite kantstötta och väldigt olika kvinnliga huvudpersonerna reser sig och tar tag i sina liv fångade oss. Karaktärerna är trovärdiga och platsen där boken utspelar sig, Öland på sommaren, är perfekt för feelgoodgenren. Att du omväxlande ger oss Melindas och Sannas perspektiv driver på läsningen. Bokens huvudtema – att hitta tillbaka till livsglädjen efter en livsförändring – är starkt. Kort sagt, en välskriven feelgoodroman som innehåller både djup och en gnutta humor.”

Johanna Rydergren, förläggare

”Det här är en roman med mycket fart och fläkt! Det är många karaktärer, konflikter och relationer – precis som det ska vara i en feelgood. Jag gillar verkligen att den har mycket värme, men heller inte saknar sorg och svärta, eftersom det ger romanen ett djup som läsaren kan bära med sig efteråt.”

Emma Åhlén, redaktör