Viktoria Flodström läser in min ljudbok

Viktoria Flodström läser in Sommarvindar och sanningar
Ett litet urval av alla böcker som Viktoria Flodström har läst in.

Måndag igen och det här är en efterlängtad vecka. Det händer nämligen många roliga saker. Det första, som jag kan berätta redan i dag, är att det är dags för Sommarvindar och sanningar att läsas in som ljudbok. Så roligt!

Det är skådespelaren och rutinerade ljudboksuppläsaren Viktoria Flodström som ska läsa in min bok. Jag är otroligt glad för att hon kunde och ville eftersom hon är en av mina absoluta favoriter att lyssna på när det kommer till ljudböcker. Enligt mig är hennes röst, dialekt, intonation och inlevelse mycket behaglig.

Ursäkta alla stockholmare – jag har inget emot er – men FÖR mycket stockholmsdialekt passar inte riktigt för min Ölandsfeelgood. Jag tror att de flesta föredrar en neutral rikssvensk dialekt.

Det här med intonation och grad av inlevelse är en smaksak. Om du frågar mig får det inte bli monotont men inte heller teatraliskt eller överdrivet tillgjort. Jag tycker det är bäst med en så naturlig satsmelodi som möjligt utan för mycket effektsökande. Det är ju själva berättelsen man vill lyssna till och inte fokusera för mycket på uppläsaren.

Jag är inte ett dugg orolig när det gäller Viktoria Flodström, jag har gillat att lyssna på flera av de böcker hon har läst in. Här är några exempel på böcker där hon är uppläsare – ifall du vill provlyssna och ”lära känna henne” tills det är dags att lyssna på Sommarvindar och sanningar. 😀

Camilla Davidsson: Liten tvåa med potential, I fikonträdets skugga samt serien om Caminon.

Jenny Fagerlund: 24 goda gärningar, Ett litet steg på vägen, Mitt hemliga liv och Början på något nytt

Sara Molin: Som en öppen bok, En oönskad julklapp och Frågar åt en vän

Katrine Wessel: Fyra böcker i serien Familjen Winther

Camilla Läckberg: Lättläst-versionen av En bur av guld och Vingar av silver

Lucinda Riley: Lättläst-versionerna av De sju systrarna (5 böcker)

Och det finns förstås många fler!
Hos streamingtjänsterna kan man söka även på uppläsare om man har en favorit som man vill höra mer av.

Nu är jag nyfiken: Du som läser detta – brukar du lyssna på ljudböcker?
Jag vet, många säger att de inte klarar att lyssna på böcker, men ge det en chans! Det kan vara knepigt att vänja sig vid att höra en annan än den egna inre rösten läsa upp handlingen för en. Och alla uppläsare klickar man inte med. Tempot är dock enkelt att justera, jag lyssnar oftast på 1,2 eller 1,3 – lite snabbare alltså.

Det vore också roligt att veta ifall du som läser detta har abonnemang hos någon av streamingtjänsterna. Förhoppningsvis kommer min bok att finnas på Storytel, Nextory och Bookbeat. Jag själv har Nextory där jag laddar ner både ljudböcker och e-böcker – det funkar fint för mig. Kommentera gärna – och hoppas du får en riktigt fin vårvecka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.