Medlem i Sveriges Författarförbund

Caroline Möllesand, medlem i Sveriges Författarförbund

Glädjen var stor när jag tisdagen den 6 september 2022 fick beskedet att jag har blivit invald som medlem i Sveriges Författarförbund.
Jag lade förstås ut inlägg om det både på Instagram och Facebook för att jag ville dela med mig av glädjen. Det är nämligen inte självklart att få bli medlem i författarförbundet. Det krävs minst två utgivna böcker och ibland vill de få in böckerna för läsning innan de fattar sitt beslut.

De granskade båda mina verk som har släppts i år – feelgoodromanen ”Sommarvindar och sanningar” och jubileumsboken ”ÖRT – Öland Resan Tiden”. Vi var flera lyckliga författare som fick samma glada nyhet den dagen – att vi blivit medlemmar.

Dagen efter kände jag att jag kanske hade gjort lite väl mycket väsen av det – ett medlemskap i ett förbund liksom. ? Det kanske inte är så märkvärdigt? (Jante, ni vet.)
Men jo, det ÄR stort för mig. Att få tillhöra. Att bli godkänd.

Det kanske är något bekräftelsebehov som gör att jag känner så, jag vet inte. Men det var en stor chansning när jag i maj förra året tog beslutet att satsa på skrivandet. Jag valde bort en annan väg som säkert hade blivit trygg och bra på många sätt, men jag ville verkligen se vad det kunde bli av det där påbörjade bokmanuset.

Beskedet om medlemskapet var för mig en formell bekräftelse av mitt skrivande, ett litet kvitto på att mitt val kanske inte var helt tokigt ändå. Dessutom ytterligare en anledning, bland flera andra, till att faktiskt våga och orka satsa vidare på författandet. Att kalla mig författare och ta det på större allvar. ?✨

Och som flera kommenterade – det är förstås helt okej att vara stolt över och fira det man har åstadkommit. Det ligger mycket arbete, beslutsamhet, tvivel, tänkande och skrivande bakom. Det finns också många runt omkring som har stor del i att jag har kommit så långt som jag har gjort – framförallt alla inblandade på mitt förlag Word Audio Publishing International, samt mina uppdragsgivare och samarbetspartners för Hotell Borgholms bok.

Ni andra där ute som drömmer om något – fortsätt framåt – belöningen kommer i olika former. ?

Caroline Möllesand, författare och frilansskribent.
Jag tillsammans med böckerna som jag är så stolt över och som fått mig att bli medlem i Sveriges Författarförbund.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *