Litteraturpris till jubileumsboken ÖRT – Öland Resan Tiden

Årets Svenska Måltidslitteratur Hotell Borgholm

Det här är fantastiskt roligt och hedrande! Jubileumsboken för Hotell Borgholm, ÖRT – Öland Resan Tiden, har vunnit det ärofyllda priset Årets Svenska Måltidslitteratur 2022 i kategorin ”Kokböcker med restauranganknytning”.

Jag är så tacksam och stolt över att ha bidragit med texterna till detta fina projekt och för att jag fått vara delaktig i ett så härligt teamwork. Att boken dessutom belönas med ett litteraturpris känns otroligt stort.

Författare: Caroline Möllesand
Formgivning: ADDI
Projektledning: STORMBLAD
Utgivning: Hotell Borgholm

Årets Svenska Måltidslitteratur 2022

Juryns motivering:
”Från gästgiveri till stadshotell och slutligen Hotell Borgholm. Här tecknas ett hotells levnadsöde med ett fantastiskt bildmaterial, spännande historier och en doft av örter. Karin Fransson står som en starkt lysande fyr i denna viktiga berättelse.”

Du kan läsa mer om bokens innehåll i det här blogginlägget från april.

Caroline Möllesand Årets måltidslitteratur ÖRT

Det är Måltidsakademien som delar ut priser i 34 olika kategorier. Måltidsakademiens biblioteksstiftelses jury har bestått av:
– Christina Möller, Juryordförande, f.d. provkökschef, COOP, ledamot Måltidsakademien, Stockholm
– Mikael Engblom, Grafisk formgivare, Stockholm
– Stephan Rössner, Medicine professor, författare, ledamot av Gastronomiska Akademien, Stockholm
– Malin Turunen, Matjournalist och författare, Stockholm
– Karsten Thurfjell, Kulturjournalist SR, sekreterare i Måltidsakademiens biblioteksstiftelse, Stockholm

Tusen tack till alla inblandade, juryn och så klart initiativtagarna Christofer Johansson, Owe Fransson och Karin Fransson.

Vill man köpa boken kan man göra det här – via Hotell Borgholms hemsida.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.