Hotell Borgholm 50 år och jubileumsboken ÖRT

Hotell Borgholm 50 år jubileumsbok ÖRT
Susanne Jula, Hanna Storm, Kristina Blad och Caroline Möllesand.

I fredags, den 1 april, var jag på stor jubileumsfest hos Hotell Borgholm på Öland då de firade 50 år. Så härligt att få gå på fest och mingla igen! Det var runt 350 personer där och anledningen till min närvaro var en speciell bok som släpptes samma kväll.

ÖRT – Öland Resan Tiden. Så heter jubileumsboken för Hotell Borgholm där jag har skrivit texterna.

ÖRT Hotell Borgholms jubileumsbok Caroline Möllesand

Det är verkligen en bok utöver det vanliga – linnetrådsbunden med öppen rygg, omslag i tjock kartong med folie- och blindprägling och inlagan består av två olika sorters papper för att särskilja dåtid och nutid.

Det har varit en stor ära att få ta del av och dokumentera hotellets 50-åriga historia. Från 70-talets dansrestaurang till 80- och 90-talets disco och vidare mot den gastronomiska satsningen och mottagandet av stjärnan i Guide Michelin, först då Karin Fransson basade i köket och sedan igen när Christofer Johansson tagit över.

Några av de som jag har intervjuat och som har berättat om sina minnen och upplevelser är: tidigare och nuvarande ägare, stjärnkockar (Tom Sjöstedt, Tommy Myllymäki och Stefan Ekengren), gäster, personal (bl.a. Oscarsbelönade ölänningen Per Hallberg och Kalmarkändisarna Git Fransson och Patrik Warme), artister (Lill Lindfors) och många fler.

Ni kan säkert ana hur enormt tacksam jag är för det här roliga uppdraget och det fina samarbetet med de nuvarande ägarna Christofer Johansson och Daniel Olsson på Hotell Borgholm samt de förra ägarna, legendariska Owe och Karin Fransson.
Kristina Blad och Hanna Storm på STORMBLAD har stått för projektledning. Karl-Magnus Lillqvist Sjöberg, Andreas Karlsson och Johan Isberg på ADDI har stått för layout och grafik. Tryckansvarig är Susanne Jula på Hylte Tryck. Superproffs allihop!

Om någon är intresserad av att köpa den tjusiga boken, som passar perfekt som coffee table-bok, så går den att beställa på Hotell Borgholms hemsida. < Klicka för länk.
Någon frågade ifall jag får royalty på boken. Nej, nej, jag har redan fått betalt för mitt arbete.

Här kommer några fler bilder med smakprov från boken!

Hotell Borgholm ÖRT jubileumsbok
Hotell Borgholm ÖRT jubileumsbok
Hotell Borgholm ÖRT jubileumsbok
Hotell Borgholm ÖRT jubileumsbok

Ber om ursäkt för den skiftande färgåtergivningen, i verkligheten är färgerna förstås perfekta. Bilderna är tagna på olika ställen och i olika ljus.

Nu är det dags att återgå till att skriva på min egen bok. Ha en fin vecka!

2 reaktioner på ”Hotell Borgholm 50 år och jubileumsboken ÖRT”

  1. Pingback: Medlem i Sveriges Författarförbund - Caroline Möllesand Författare

  2. Pingback: Litteraturpris till jubileumsboken ÖRT – Öland Resan Tiden - Caroline Möllesand Författare

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *