Författardag på Himmelsberga, Öland

Hej, hoppas att du som läser detta har en fin sommar. Det har jag verkligen haft hittills – en skön blandning av mycket vila och härliga upplevelser.
En av höjdpunkterna var torsdagen den 21 juli, då Ölandsförfattarna arrangerade en författardag på Himmelsberga – Ölands Museum. En het och trevlig dag!

Vi var 17 författare som deltog och vi fick lyssna till intressanta samtal på scenen med Sanna Mac Donald, Jenny Clevström, Anna Winberg Sääf, Nina Lekander och representanter från Borgholms bibliotek.

1. Anna Winberg Sääf och Charlotta Sirc. – 2. Sanna Mac Donald – 3. Jenny Clevström

Jag deltog genom att hyra ett bokbord där jag dukade upp böcker, godis och min skylt med utvalda omdömen om boken. Det blev flera trevliga möten med personer som redan har läst eller lyssnat på Sommarvindar och sanningar samt blivande läsare som köpte boken och fick den signerad.

Caroline Möllesand Himmelsberga Öland

Mina bordsgrannar på ena sidan var Inger och Eva Kvillner som skriver och illustrerar barnböcker ihop. Den senaste heter ”Bockarna Bruse får en oväntad kompis” och den utspelar sig både i Kalmar och på Öland. På min andra sida hade jag Irene Kolare som har gett ut ”Vårdnaden” som utspelar sig i Mörbylånga.

Inger Kvillner Eva Kvillner Irene Kolare
1. Inger och Eva Kvillner – 2. Irene Kolare
Charlotta Sirc och Elisabeth Öhman.

Stort tack till författarna och eldsjälarna Charlotta Sirc och Elisabeth Öhman som står bakom den ideella organisationen Ölandsförfattarna. Så mycket fint ni ordnar för oss litteraturälskare! ❤️
Följ dem gärna på Instagram eller Facebook så att du inte missar något roligt som händer här i trakten.

Förhoppningsvis blir det här evenemanget en återkommande tradition. Lokaltidningarna var på plats och gjorde fina reportage och jag blev intervjuad av trevliga Amanda Saveland på Barometern:

Caroline Möllesand Författardag Barometern
Bild och intervju på Barometerns hemsida.
Författardag Himmelsberga Öland Barometern
En helsida i pappersupplagan av Barometern.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *