Föreläsning på bibliotek gav mersmak!

Möllesand författarbesök bibliotek

Då är det avklarat – mitt första författarbesök och föreläsning på bibliotek.
Så roligt det var!
Den 18 oktober pratade jag i drygt femtio minuter på Kalmar Stadsbibliotek. Jag hade ingen aning om hur många som skulle komma. Fem, femton, femtio?
Vi skulle köra igång kl. 18 och jag var där redan kl. 17 för att fixa med tekniken – koppla in datorn till storbildsskärmen så att jag kunde visa min presentation samt testa mikrofonen och ljudet.
Redan 17:30 kom det första gänget och bänkade sig. Sedan kom det fler i en strid ström och totalt blev vi ett fyrtiotal personer, så himla kul!

Möllesand författarbesök föredrag

Här är mina tankar om kvällen:

• Det var svårt att veta i förväg hur lång tid föredraget skulle ta. Jag tänkte ”hellre ha för mycket underlag än för lite”, så mitt utförliga ”pratmanus” var på 34 sidor. (!) Ja, jag har mycket att berätta om skrivandet och böcker. För att jag skulle hinna ända till slutet hoppade jag över vissa stycken och läste inte något ur boken som jag hade tänkt.

• Eftersom jag aldrig någonsin har stått inför publik och pratat så här länge så var det klart utanför min komfortzon. Men jag var aldrig obehagligt nervös. När jag stod där kändes det riktigt bekvämt.

Möllesand författarbesök bibliotek

• Jag var ändå rädd att tappa bort mig, därför tittade jag kanske en aning för mycket i mina papper. Ska träna på att prata friare. I efterhand har jag fått höra från flera som var där att de inte alls tyckte att jag tittade ner. Jag får väl lita på dem.

• Det var toppen att ha ett bildspel, det gjorde att publiken inte tittade på mig hela tiden. Lättare för dem att följa med också tror jag.

• Publiken var toppen! De lyssnade intresserat, skrattade på rätt ställen, applåderade länge efteråt och några ville köpa böcker. Högsta betyg till dem. ?

• Efteråt var jag alldeles omtumlad, på ett bra sätt! Det gav en rejäl adrenalinkick och jag gör gärna om det.

Vill du att jag ska komma till ett bibliotek nära dig? Eller ska du arrangera ett evenemang där det kan passa med ett författarsamtal? Här hittar du information om bokning. Här finns min profil hos Författarförmedlingen.

Jag ser fram emot att finslipa föreläsningen. Förmodligen kommer jag även dela upp den i flera kortare föredrag ifall någon önskar sådana framträdanden i framtiden.

Nästa inbokade författarsamtal, som har ett annat upplägg, är den 9 december i Lund. Jag återkommer om det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *